Dagbesteding gemeente Haaren

Dagbesteding met steuntje in de rug voor ouderen in HelvoirThuis van start

Een stuurgroep Zorg en Welzijn, met haar oorsprong in Helvoirt, is na voorbereidingen van wel twee jaar gestart met een dagactiviteit 'Dagje Thuis in het HelvoirThuis' voor mensen die mogelijk vereenzamen, beginnende vorm van dementie vertonen of die wat stimulans voor een actiever leven kunnen gebruiken. De aftrap geschiedde maandagmorgen 3 oktober 2016 met taart en bloemen. Bloemen voor de vrijwilligers die zich gaan inzetten voor de mensen die hulp kunnen gebruiken. Taart voor iedereen.


Een van de vrijwilligers bracht een eigen gebakken taart mee om feestelijk te starten met het mooie initiatief. Volgens een van de kartrekkers Edward de Vries is veel mogelijk op de maandag bij een Dagje Thuis. "We willen het hele jaar door op maandag van 10.00 tot 16.00 uur de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken hier in het HelvoirThuis bijeen brengen. En dan is heel veel mogelijk. Belangrijk is dat de mensen contacten leggen met elkaar. Maar wandelen moet kunnen, hobby moet kunnen. Gewoon actief bezig zijn. We hebben al een uitnodiging op zak om eens bij Cello te komen eten. Maar omgekeerd moet ook kunnen. Tijdens het Dagje Thuis is er warm eten.  We willen hier de mensen met elkaar verbinden, ontmoetingen mogelijk maken en sociale contacten stimuleren."


Dagje thuis in het HelvoirThuis is een initiatief van alle in Helvoirt samenwerkende zorg en welzijn organisaties zoals ContourdeTwern, Cello, Vereniging 55+, TinH, Vivent, Zorggroep Elde, ’t Heem, MEE, Juvans en GGD. Je kan het scharen onder de gemeentelijke verantwoordelijkheid van de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) . Belangrijke informatie over wie mogelijk in aanmerking komt voor een Dagje Thuis  krijgt de stuurgroep  van onder andere de huisarts. Die weet ook welke mantelzorger best eens een rustdag kan gebruiken om bijvoorbeeld een familielid een dag niet te helpen maar gebruik maakt van een Dagje Thuis in HelvoirThuis. Informatie over dit nieuwe initiatief in het HelvoirThuis bij: inekematheeuwsen@contourdetwern.nl


Edward de Vries:"Na veel overleg op alle terreinen tot op het gemeentehuis in Haaren toe zijn we blij met deze start. Dan merk je ook dat we spullen te kort komen. We zijn op zoek naar spelmateriaal uit de jaren zestig en huiselijk serviesgoed. Begrijpelijk is ook dat extra vrijwilligers van harte welkom zijn."

 taart-dagje-thuis.jpg