Laatste nieuwsberichten

VVV en Van Gogh informatiepunt officieel geopend

22 juni 2018
VVV en Van Gogh informatiepunt officieel geopend

Op vrijdagochtend 22 juni is ons VVV agentschap en Van Gogh Helvoirt informatiecentrum officieel geopend door burgemeester Jeanette Zwijnenburg en voorzitter van de Stichting TinH, Brecht Gerritse.

Na de officiële opening spraken Frank van den Eijnden, directeur van Van Gogh Brabant, Hilde Teeuwen van Stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch en de directeur van VVV noordoost Brabant, Rein de Laat nog hun bewondering uit voor het samengaan van 2 sterke merken onder 1 dak (Van Gogh en VVV). Verder ligt Helvoirt strategisch in de driehoek Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Binnen deze driehoek zal binnen afzienbare tijd ook het Van Gogh Nationaal Park een feit zijn, waaronder Het Groene Woud en de Loonse- en Drunense Duinen vallen. 

Tijdens de opening werden de eerste 'Van Gogh Monument' schildjes in Brabant uitgereikt aan de eigenaren van de 3 officiële Van Gogh monumenten die Helvoirt rijk is. Dit zijn de protestantse kerk, het voormalig woonhuis van de familie Van Gogh en het graf van ome Johannes.

's Middags stond er nog een dorpswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling werden deze monumenten natuurlijk ook aangedaan.

DSC_0092.jpg  Wandeling-Van-Gogh-Helvoirt-protestante-kerk.jpg 

Wandeling-Van-Gogh-Helvoirt-statenbijbel.jpg  Wandeling-Van-Gogh-Helvoirt-kerkhof-graf-ome-johannes.jpg

 

Terug