Laatste nieuwsberichten

Informatiebijeenkomst Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

4 februari 2018
Informatiebijeenkomst Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Steunpunt Vrijwilligers en Stichting TinH nodigen alle verenigingen en stichtingen in Helvoirt uit voor een informatiebijeenkomst op donderdag 22 februari om 19.30 uur in het HelvoirThuis.

Op deze avond wordt aan de hand van zeven stappen besproken hoe je jouw (vrijwilligers)organisatie voorbereidt op de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) in een bestand bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank. Ook deze laatste moeten voortaan veilig worden op geborgen zonder dat vreemden daar bij kunnen.

In zeven handzame stappen maak je jouw organisatie AVG-bestendig!

Na afloop van deze bijeenkomst heb je een tool in handen om zelfstandig aan de slag te gaan met het privacybeleid van jouw vereniging of stichting. We gaan bij deze lezing niet in detail in op de AVG maar bespreken vooral de hoofdlijnen van deze Europese privacywet.

Aanmelding is noodzakelijk; dit kan door het sturen van een e-mail aan:
Steunpunt Vrijwilligers ter attentie van Jessica Volf jessikavolf@Contourdetwern.nl of via Stichting TinH, ter attentie van Sietske van Iersel sietske@helvoirthuis.nl. Bellen of appen kan via 06 132 80 379. Wij hopen op een grote opkomst.

Sietske van Iersel (Coördinator vrijwilligers HelvoirThuis) en
Lieneke Verspaandonk (tijdelijke vervanging Jessika Volf, Steunpunt vrijwilligers)

Terug