Organisatie
 

Het HelvoirThuis is van de gemeente. Maar zij is niet de partij die ervoor zorgt dat het gebouw ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Zij heeft daartoe afspraken gemaakt met de Stichting TinH en met de Vereniging 55+. Stichting TinH werkt aan de exploitatie van het verenigingendeel. Dat is zo overeengekomen in de zogenaamde driepartijen-overeenkomst. Naast de Vereniging V55+ en de Stichting TinH wordt het gebouw nog dagelijks gebruikt door andere partijen: de Rabobank, de GGD, de basisschool en de Kindertuin.

Om een goede samenwerking te realiseren tussen die bovengenoemde partijen zijn er duidelijke afspraken nodig. De Rabobank en GGD varen op een eigen kompas maar de basisschool, de Kindertuin, de stichting TinH en de Vereniging 55+ zijn meer op elkaar aangewezen. Deze 4 partners zitten regelmatig met elkaar in een vergadering wat we het ‘beheercollege’ noemen. In dat beheercollege wordt bepaald wie nu precies ‘wat’ betaalt voor gebruik van de ruimte en de energie, maar ook het onderhoud aan het gebouw, de afspraken over verzekeringen en de veiligheid.

De Stichting TinH

De Stichting TinH is de organisatie waar u als gebruiker of vereniging het meest mee te maken hebt. Deze stichting is de verantwoordelijke voor de exploitatie van de huiskamer, de sportzaal en de andere kamers- of zalen die er beschikbaar zijn. Deze stichting heeft een algemeen bestuur met daarnaast  een operationele groep van drie vaste werknemers en een groep met vrijwilligers die meehelpen aan het werk achter de bar, de keuken en in de schoonmaak.

Het bestuur van de Stichting TinH bestaat uit 9 zetels waarop vertegenwoordigers van een bepaalde activiteit of groep zitten, denk aan  Sport, Recreatie en Cultuur en Educatie. Verder is er nog iemand die de communicatie verzorgt. De vaste werknemers zijn zijdelings betrokken bij de besluiten die worden genomen in het bestuur. De Stichting kent daarnaast de normale, statutaire bestuur indeling van voorzitter, penningmeester en secretaris.

Onder het bestuurlijk en het operationele deel van de stichting is er nog een derde groep die de creativiteit in HelvoirThuis moet brengen. We noemen dat het creatieve team. Vanuit deze groep zullen er evenementen worden bedacht  en georganiseerd. In die groep zitten ook vertegenwoordigers van andere organisaties in Helvoirt die wat willen of kunnen in HelvoirThuis. Als u contact wilt met het bestuur van de stichting TinH kunt u een mail sturen naar thuis@helvoirthuis.nl