Portretschilderen


Duur: 4 lessen van 2,5 uur
Tijdstip: dinsdag van 19.00 - 21.30 uur
Start: 19 maart 2019

Je leert stap voor stap de beginselen van het portretschilderen. Aan de hand van een meegebrachte duidelijke portretfoto (zowel in kleur als in zwart/wit op A4 formaat) gaan we in de eerste les aan de slag met het onderzoek van ons model. Je ervaart de verhoudingen en probeert het met een zacht potlood op papier te zetten.
Tijdens de tweede les maken we een soort onderschildering op doek met olieverf of acrylverf.
In de laatste twee lessen wordt het portret uitgewerkt in kleur waarbij ook kleurmenging aan de orde komt.
Schilderervaring is welkom, maar ook zonder ervaring is het mogelijk om een leuk portret neer te zetten. Neem het schilder- en schetsmateriaal mee wat je hebt (materiaal eventueel aanschaffen na overleg met de docent wat nodig is).

Docent: Jeanette van Dun
Kosten € 52 p.p.
Aantal deelnemers: 7-10
Meer info of aanmelden: www.abzvught.nl of 073 - 657 20 00

bloemen en planten tekenen-schilderen

Duur: 4 lessen van 2,5 uur
Tijdstip: donderdag van 9.30 - 12.00 uur
Start: 28 maart 2019

Bloemen en planten zijn altijd inspirerend om te tekenen. Eerst beginnen we met het oefenen in observeren en tekenen van de basisvormen van bloemen en bladeren. Aansluitend ga je aan de slag met een werkstuk in een zelf gekozen techniek van een mooie bloem of plant naar keuze waarbij voldoende ruimte is voor eigen expressie. Door deze korte cursus ga je beter naar bloemen en planten kijken en leer je enkele basistechnieken van tekenen en schilderen.
Extra: de eerste les neem je potlood en eventueel fineliners mee. De docent bespreekt de eerste les welke materialen je eventueel verder nog nodig hebt. 

Docent: Irma van Osch
Kosten € 52,50 p.p.
Aantal deelnemers: 7-10
Meer info of aanmelden: www.abzvught.nl of 073 - 657 20 00